Badmintonový míček – váš průvodce dovolenou

u uiv=“Content-Type“ content=“text/html; charset=UTF-8″>

Badminton si mnozí lidé spojují s obdobím volna, s prázdninami nebo dovolenou. Je to spíše letní rekreační sport, který je oblíbený zejména v lehkém sportovním oděvu, např. v krátkých kalhotách a tričku. Samozřejmě si lze zahrát i kdykoli jindy, třeba ve sportovní hale, ale postrádá to onu romantiku, která je právě s badmintonem úzce spjata. Obrovskou výhodou tohoto sportu, nebo chcete-li rekreační pohybové aktivity, je nenáročnost na vybavení a prostředí, kde chcete hrát. Jen si vybavte kupříkladu takový tenis, lední či pozemní hokej, házenou, volejbal, veslování nebo golf – co sport, to poměrně nákladná záležitost, a rozhodně si jej nezahrajete všude.

badmintonová raketa s míčkem

Badminton u vody – výhodou plastových badmintonových míčků je schopnost odolávat vodě a vlhkosti. Spadne-li vám při hře do rybníka, do řeky nebo do kaluže, nic závratného se nestane a hra pokračuje dál, stačí míček jednoduše odlovit. Proto také bývá badminton vděčným souputníkem na travnatých a písečných plážích u moře či na přehradě.

poškozený plastový badmintonový míček

Na chatě – badminton je rovněž oblíbeným sportem chatařů a chalupářů. Stačí vám k tomu jen travnatý plácek nebo asfaltová silnice či lesní cesta před chatou, kde je minimální provoz.

V botách nebo naboso – na rozdíl od tenisu nepotřebujete u badmintonu žádné boty. Je-li terén dostatečně bezpečný, zbavený kamenů, větví a dalších ostrých předmětů, můžete si jej zahrát kdekoli, kde jsou k tomu vhodné podmínky. Terén může být i mírně svažitý, nepotřebujete ideální rovinu.

Sport pro celou rodinu – hraní badmintonu není podmíněno váhovou kategorií, jako např. u boxu, ani výško, ani věkem, ani pohlavím. Je zkrátka úplně jedno, s kým, kde, kdy a jak dlouho budete hrát. Dbejte pouze o to, aby povrch pod vámi byl zpevněný a neklouzavý, a aby nebyl problém zatoulaný badmintonový míček najít. Když budete hrát například v blízkosti domů, může košíček skončit okapové rouře.