Kvalitní točité schody na míru

Točité schody jsou strašákem mnoha lidí. Někdo si neví rady, kam schody umístit, neví, jaké dřevo by bylo nejlepší. Někdo se pak bojí, že by se za takové točité schody nedoplatil. Není ale sebemenší důvod mít jakékoliv obavy. Je to opravdu jednodušší, než se vám může zdát. Hlavní kategorií jsou točitá schodiště, která mají svou podkategorii. A tím jsou vřetenová schodiště, oblouková schodiště a spirálové schodiště. Na schodiště se používají ty nejpevnější materiály. A tím jsou pevná dřeva, mezi ně patří například buk nebo dub, ale zákazník si může vybrat i z exotických dřev. Pokud chcete své schodiště dokonalejší, není problém použít například i mramor nebo sklo. Důležitou součástí schodišť musí být také zábradlí. Údržba schodů není náročná. Schody stačí přetřít vlhkým hadrem. Toť vše. Jak jednoduché.

točité schody

Pokud tedy točité schody chcete, je důležité firmu kontaktovat s předběžným nápadem. Firma by vám měla vystavit cenovou nabídku a vy se pak můžete rozhodnout, zda chcete nebo nechcete točité schody. Pokud tedy budete o dané točité schody stát, přijde k vám firma změřit prostor a řekne vám, co by pro váš prostor bylo nejvhodnější. Pak se doladí zbytek, podepíše se smlouva a jde se do práce. Výroba a montáž jsou dvě náročné činnosti, proto počítejte s tím, že doba těchto dvou činností je přibližně 6-8 týdnů. Pak už budete maximálně spokojeni.

točité schody

Co se týče ceny, tak ta se může pohybovat od 60 tisíc Kč, až například ke 150 tisícům, podle toho, co vše budete chtít. Cena od 60 tisíc je bez zábradlí.

Pokud tedy přemýšlíte nad točitými schody, stanovte si priority. Tím je myšleno, kde by vaše schody měly přesně být. Nejlepší možností je roh místnosti a vstup na schody tak, aby nám tam nic nepřekáželo. Dále je dobré vědět, jak by měly schody vypadat, a jaká by podle vás měla být maximální cena, kterou jste ochotni vložit.